Malzemeler:
750 gram
kuzu kuşbaşı
1 paket arpa
şehriye
2 adet
domates
3 adet sivri
biber
1 adet büyük
boy kuru soğan
1 çorba
kaşığı domates salçası
2 çorba
kaşığı tereyağ veya sıvıyağ
7-8 su
bardağı su
Yeterince
tuz
Yapılışı:
Kuru soğanı
ince ince kıyın. Yağda pembeleştirin. İçine kuzu etini katın ve birlikte
kavurun. Salçasını koyarak biraz daha kavurun. Suyu ve tuzu ilave edelim.
Etlerin pişmesini bekleyelim. Etler pişince suyunu süzdürelim. Süzülen suyun en
az yedi buçuk bardak olması gerekiyor.
Şehriyeleri
yağda kavuralım. Süzdürülen et suyunu şehriyelere katalım. Şehriyelerin suyunu
çekmesini bekleyelim. Diğer tarafta etleri porsiyonluk güveçlere bölelim.
Pişmiş olan şehriyeleri de güveçlere paylaştıralım. Üzerlerini domates
dilimleri ve sivri biberlerle kapatalım. Önceden ısıtılmış olan fırında
dometesler ve biberlerin üzerleri kızarana kadar fırınlayalım. Unutmamanız
gereken ; güveçleri fırın tepsisine yerleştirdikten sonra tepsinin içine iki
parmak su koymaktır.
0 yorum:
Yorum Gönder