RSS

4 Aralık 2015 Cuma

ARPA ŞEHRİYELİ KUZU GÜVECİ

sevilen kuzu güvecini arpa şehriye ile sunabilirsiniz
Malzemeler:
750 gram kuzu kuşbaşı
1 paket arpa şehriye
2 adet domates
3 adet sivri biber
1 adet büyük boy kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı tereyağ veya sıvıyağ
7-8 su bardağı su
Yeterince tuz
Yapılışı:
Kuru soğanı ince ince kıyın. Yağda pembeleştirin. İçine kuzu etini katın ve birlikte kavurun. Salçasını koyarak biraz daha kavurun. Suyu ve tuzu ilave edelim. Etlerin pişmesini bekleyelim. Etler pişince suyunu süzdürelim. Süzülen suyun en az yedi buçuk bardak olması gerekiyor.

Şehriyeleri yağda kavuralım. Süzdürülen et suyunu şehriyelere katalım. Şehriyelerin suyunu çekmesini bekleyelim. Diğer tarafta etleri porsiyonluk güveçlere bölelim. Pişmiş olan şehriyeleri de güveçlere paylaştıralım. Üzerlerini domates dilimleri ve sivri biberlerle kapatalım. Önceden ısıtılmış olan fırında dometesler ve biberlerin üzerleri kızarana kadar fırınlayalım. Unutmamanız gereken ; güveçleri fırın tepsisine yerleştirdikten sonra tepsinin içine iki parmak su koymaktır. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...