Malzemeler:
100 gram
kepek unu
100 gram
buğday unu
100 gram
çavdar unu
2 su
bardağından bir parmak fazla su
40 gram yaş
maya
İçine:
100 gram
kuru üzüm
50 gram
kırık ceviz
50 gram
kırık fındık
50 gram
portakal kabuğu
50 gram kuru
incir
Bir tutam
tarçın
Yapılışı:
Unun
ortasını açın, buraya mayayı, suyu ve tuzu koyun. Hamur halini alana kadar
yoğurun. Daha sonra kuru üzümü, cevizi, fındığı, inciri ve portakal kabuğunu en
son da tarçını ilave edip, yoğurun. Hamuru 10 dakika bekletin. Hamuru dört eşit
parçaya bölün. Oda sıcaklığında mayalanması için bir saat ile bir saat yirmi
dakika arasında bekletin. Önceden ısıtılmış fırında bu hamurları 10 ile 15
dakika arasında pişmeye bırakın.
0 yorum:
Yorum Gönder