RSS

23 Aralık 2015 Çarşamba

HÖŞMERİM

yöresel tatlılardan en bilinen tarif höşmerimMalzeme:
500 gram lor peyniri
400 gram (2 su bardağı) süt
2 adet yumurta
1 su bardağı irmik
50 gram tereyağı veya margarin
500 gram toz şeker

Yapılışı:
Höşmerim tatlısı esasında süt kesiği ile yapılır. Ama herkes rahatça süt kesiği bulamayabilir. Bu nedenle lor peyniriyle tarifi yapabilirsiniz.
Lor peynirini süt ile eze eze iyice karıştıralım. Kısık ateşte ocağın üzerinde tahta bir kaşıkla ezercesine karıştırarak pişirelim. Yumurta sarılarını ilave edip, karıştırarak kabarıncaya kadar pişirelim. Tencerenin kenarlarına bulaşan peynirler kurumaya başlayınca içine irmik ve yağı ilave edelim. Karıştırmaya devam edelim. Karışım katılaşmaya başlayınca toz şekeri ilave edelim. Karıştırarak şekerin erimesini bekleyelim. Şeker eriyince tatlımız yumuşamaya başlayacaktır. Tekrar koyulaşana kadar karıştırmaya devam edelim. Lapa kıvamına gelince ocağı kapatalım ve servis tabağına alalım. İster ılık isterseniz de soğuk servis yapabilirsiniz. Servis ederken fındık veya ceviz rendesi koyabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...