500 gram lor
peyniri
400 gram (2
su bardağı) süt
2 adet
yumurta
1 su bardağı
irmik
50 gram
tereyağı veya margarin
500 gram toz
şeker
Yapılışı:
Höşmerim
tatlısı esasında süt kesiği ile yapılır. Ama herkes rahatça süt kesiği
bulamayabilir. Bu nedenle lor peyniriyle tarifi yapabilirsiniz.
Lor
peynirini süt ile eze eze iyice karıştıralım. Kısık ateşte ocağın üzerinde
tahta bir kaşıkla ezercesine karıştırarak pişirelim. Yumurta sarılarını ilave
edip, karıştırarak kabarıncaya kadar pişirelim. Tencerenin kenarlarına bulaşan
peynirler kurumaya başlayınca içine irmik ve yağı ilave edelim. Karıştırmaya
devam edelim. Karışım katılaşmaya başlayınca toz şekeri ilave edelim.
Karıştırarak şekerin erimesini bekleyelim. Şeker eriyince tatlımız yumuşamaya başlayacaktır.
Tekrar koyulaşana kadar karıştırmaya devam edelim. Lapa kıvamına gelince ocağı
kapatalım ve servis tabağına alalım. İster ılık isterseniz de soğuk servis
yapabilirsiniz. Servis ederken fındık veya ceviz rendesi koyabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder