8 Kişilik
Malzemeler:
Hamuru İçin:
1 yemek kaşığı süzme
yoğurt
300 gram un
125 gram tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Dolgusu İçin:
1 kg balkabağı
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
150 ml krema
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
Yapılışı:
Balkabağını dilimleyerek, tencereye alın. Tozşeker ve suyu
ilave edin. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra püre haline getirin. Vanilya ve tarçını ilave edin.
Bir kabın içine hamur malzemelerini koyun. İyice yoğurun.
Hamuru 22 cm’lik çaptaki tart kalıbına göre açın. Çatalla tabanını birkaç
yerden delin. Kabak püresini yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında
yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra iyice soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra tartınızı kalıbından çıkarın. Bir kasede krema , pudra
şekerini ve yoğurdu katılaşana kadar
çırpın. Kabak püresinin üzerine yayın. Üzerini kabak çekirdekleriyle
süsleyip servis yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder