RSS

22 Ocak 2016 Cuma

BALKABAKLI TART

kışın vazgeçilmezi balkabağının tart hali
8 Kişilik

Malzemeler:
Hamuru İçin:
1 yemek kaşığı  süzme yoğurt
300 gram un
125 gram tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Dolgusu İçin:
1 kg balkabağı
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
150 ml krema
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi

Yapılışı:
Balkabağını dilimleyerek, tencereye alın. Tozşeker ve suyu ilave edin. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra püre haline getirin.  Vanilya ve tarçını ilave edin.
Bir kabın içine hamur malzemelerini koyun. İyice yoğurun. Hamuru 22 cm’lik çaptaki tart kalıbına göre açın. Çatalla tabanını birkaç yerden delin. Kabak püresini yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra iyice soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra tartınızı kalıbından çıkarın. Bir kasede krema , pudra şekerini ve yoğurdu katılaşana kadar  çırpın. Kabak püresinin üzerine yayın. Üzerini kabak çekirdekleriyle süsleyip servis yapabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...