4 Kişilik
Malzemeler:
4 su bardağı un
Bir tutam tuz
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı su
İç Harcı İçin:
1 su bardağı zeytinyağı
300 gram kıyma
2 soğan
3 domates
Tuz, karabiber
Bir yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı su
Hamurları kızartmak için 100 gram tereyağı
Hamurları ıslatmak için :
2,5 su bardağı sıcak et suyu
Üzeri İçin:
1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş ezilmiş sarımsak
Tuz ve maydanoz
Yapılışı:
Hamur malzemeleri bir kaba alarak yoğurun. Üzerini bir bezle
kapatarak yaklaşık 20 dakika kadar mayalanması için bir kenara bırakın. Daha
sonra küçük küçük bezelere ayırın. Bir merdane veya oklava yardımıyla 15 cm
çapında açın. Tereyağını eritip açtığımız bazlamaları kızartalım.
İç harcı için kıymayı zeytinyağında kavurun. Yemeklik
doğranan soğanları ve küp küp kestiğiniz domatesleri kıymaya ilave edin. Yarım
çay bardağı suyu da ekleyerek, kıyma yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve
karabiberle tatlandırın.
Sıcak et suyunu geniş bir kaba alın. Kızarmış hamurunuzdan
birini alıp bu suya batırıp, servis tabağına alın. Üzerine kıymalı harçtan bir
miktar yayın. Bu işlemi tüm hamurlar ve kıymalı harç bitene kadar yapın. Diğer
tarafta sarımsak ile süzme yoğurdu çırpın. Harçla hazırlamış olduğunuz hamurun
üzerine süzme yoğurdunuzu dökün. En üste de kıyılmış maydonazla süsleme
yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder