RSS

24 Ocak 2016 Pazar

PAŞA BÖREĞİ

biraz zaman alıcı ama çok lezzetli bir börek tarifi
4 Kişilik
Malzemeler:
4 su bardağı un
Bir tutam tuz
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı su

İç Harcı İçin:
1 su bardağı zeytinyağı
300 gram kıyma
2 soğan
3 domates
Tuz, karabiber
Bir yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı su

Hamurları kızartmak için 100 gram tereyağı

Hamurları ıslatmak için :
2,5 su bardağı sıcak et suyu

Üzeri İçin:
1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş ezilmiş sarımsak
Tuz ve maydanoz

Yapılışı:
Hamur malzemeleri bir kaba alarak yoğurun. Üzerini bir bezle kapatarak yaklaşık 20 dakika kadar mayalanması için bir kenara bırakın. Daha sonra küçük küçük bezelere ayırın. Bir merdane veya oklava yardımıyla 15 cm çapında açın. Tereyağını eritip açtığımız bazlamaları kızartalım.
İç harcı için kıymayı zeytinyağında kavurun. Yemeklik doğranan soğanları ve küp küp kestiğiniz domatesleri kıymaya ilave edin. Yarım çay bardağı suyu da ekleyerek, kıyma yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Sıcak et suyunu geniş bir kaba alın. Kızarmış hamurunuzdan birini alıp bu suya batırıp, servis tabağına alın. Üzerine kıymalı harçtan bir miktar yayın. Bu işlemi tüm hamurlar ve kıymalı harç bitene kadar yapın. Diğer tarafta sarımsak ile süzme yoğurdu çırpın. Harçla hazırlamış olduğunuz hamurun üzerine süzme yoğurdunuzu dökün. En üste de kıyılmış maydonazla süsleme yapabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...