2 su bardağı
süzme yoğurt
2 adet
kereviz
3 adet yeşil
elma
1 adet orta
boy haşlanmış patates
1 çay
bardağı dövülmüş ceviz
2 diş
dövülmüş sarımsak
Yarım çay
bardağı zeytinyağı
10-12 dal
dereotu
Tuz
Yapılışı:
Kerevizleri
soyun ve rendeleyin. Suyunu sıkın. Elmayı kabuklarıyla rendeleyin ve onun da
suyunu sıkın. Kerevizlerle birleştirin. Haşlanan patatesi rendeleyin. Patatesi
ve cevizi de kerevizlerin içine katın. Daha sonra tuzu, yoğurdu, zeytinyağını,
sarımsakları ve ince ince doğradığınız dereotlarını da katarak iyice
karıştırın. Servis tabağına alın ve en az bir saat buzdolabında bekletin.
Servis ederken üzerini dereotu ve cevizle süsleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder