6 kişilik
Malzemeler:
3 çorba
kaşığı margarin veya tereyağı
3 su bardağı
baldo pirinç
2 adet tavuk
göğsü
2 su bardağı
haşlanmış nohut
4,5 su
bardağı sıcak su
3 çay kaşığı
tuz (isteğe göre siz ayarlayabilirsiniz)
Yarımşar çay
kaşığı karabiber ve kırmızı pul biber
Yapılışı:
Tavukların
üzerini geçecek kadar su koyup, haşlayalım. Daha sonra ılınmaları için
tencereden çıkaralım. Ilındıktan sonra ince ince tavukları didelim. Üzerlerine
tuz, karabiber ve pul biberi koyup, tatlandıralım.
Tereyağını
tencerede eritelim. Üzerine tuzlu sıcak suda bekletip, süzdüğümüz baldo
pirinçleri ilave edelim ve saydamlaşana kadar kavuralım. Pirincin üzerini bir
parmak geçene kadar tavuğun haşlanan suyundan koyalım. Eğer tavuğun suyu
yeterli gelmezse kaynar sıcak su ilave edebilirsiniz. Tuz ekleyip kapağını
kapatıp, kaynayana dek orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye
bırakın. Suyunu yarıya kadar çektiğinde haşlanmış nohutları ilave edelim.
Suyunu tamamen çekine dek pişirin.
10 dakika
demlendirdikten sonra servise hazırdır. Servis için isterseniz bir kaseye veya
bir kek kalıbına pilavınızı alın. Ters çevirin. Üzerine didiklediğiniz tavuk
etlerini koyun.
0 yorum:
Yorum Gönder