RSS

14 Ocak 2016 Perşembe

SİRON


Karadeniz yöresine ait kolay şekilde hazır yufkadan yapılan siron tarifiMalzemeler:

3 adet yufka
3 çorba kaşığı tereyağı
350 gram kıyma
Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri İçin:
3 diş dövülmüş sarımsak
Bir buçuk su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça

Hazırlanışı:
Yufkaları masaya serin ve her birini ayrı ayrı rulo yapın. Bunları 2 cm kalınlığında kesin. Fırın tepsisine kesilen yufkaları dikine ve yan yana gelecek şekilde dizin. Tereyağını ocakta eritin ve tepsideki yufkaların üzerine dökün. Kıymayı kavurun. Kavururken tuz ve baharatları ekleyin. Kıymayı yufkaların üzerine yayın.  Bir kasede sarımsak ve yoğurdu çırpın. Kıymaların üzerine dökün.  Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Tereyağını eritin ve salçayı ekleyip birkaç kez çevirin. Fırından çıkardığınız sironun üzerine gezdirin ve sıcak servis edin.
Siron  Karadeniz Bölgesi’nin yerel mutfağının yemeğidir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...