3 adet yufka
3 çorba kaşığı tereyağı
350 gram kıyma
Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri İçin:
3 diş dövülmüş sarımsak
Bir buçuk su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Hazırlanışı:
Yufkaları masaya serin ve her birini ayrı ayrı rulo yapın.
Bunları 2 cm kalınlığında kesin. Fırın tepsisine kesilen yufkaları dikine ve
yan yana gelecek şekilde dizin. Tereyağını ocakta eritin ve tepsideki
yufkaların üzerine dökün. Kıymayı kavurun. Kavururken tuz ve baharatları
ekleyin. Kıymayı yufkaların üzerine yayın.
Bir kasede sarımsak ve yoğurdu çırpın. Kıymaların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika
pişirin. Tereyağını eritin ve salçayı ekleyip birkaç kez çevirin. Fırından
çıkardığınız sironun üzerine gezdirin ve sıcak servis edin.
Siron Karadeniz
Bölgesi’nin yerel mutfağının yemeğidir.
0 yorum:
Yorum Gönder