RSS

30 Mayıs 2016 Pazartesi

BARBUNYA PİLAKİ


ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA PİLAKİ6 Kişilik

Malzemeler:
500 gram barbunya
1 adet soğan
1 havuç
4 diş sarımsak
5 dal maydanoz
Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet kesme  şeker

Yapılışı:
Barbunyaları bir gece önceden ıslatın, ertesi gün bunları suyunu değiştererek haşlayın ve süzün.
Kıyılmış soğan ve sarımsakları yağda kavurun. Halka şeklinde doğranmış havucu ve salçayı ekleyin. Bir dakika kadar kavurun. Şeker, tuz ve barbunyaları ekleyerek karıştırın. Üzerlerini geçecek kadar su ekleyerek 30 dakika orta ateşte pişirin. Kıyılmış maydanoz ile süsleyin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...