Malzemeler
1 kg bezelye
4 kuzu incik
2 soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
2 sarı dolmalık biber
6 kiraz domates
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz ve karabiber ve bir tutam toz şeker
Yapılışı
Soğanları halka halka kesiniz. Sarımsakları da ufak ufak
kıyın. Dolmalık biberleri şeritler halinde dilimleyin. Bezelyeleri temizleyin.
Tereyağında soğan ve sarımsağı güzelce soteleyin. Buna eti ve salçayı ekleyip ,
kavurun. Bezelye, toz şekeri de ilave edelim. Su, tuz ve karabiber de
eklendikten sonra tencereyi kapatıp, etler ve bezelye yumuşayıncaya kadar
pişirin. En son biberler ve domatesler eklenip bir 5 dakika daha pişirildikten
sonra ocaktan alın. Servis öncesinde isterseniz etin kemiğini çıkarabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder