RSS

30 Mayıs 2016 Pazartesi

İNCİKLİ BEZELYE


incikli bezeyle tarifi 4 kişilik/ hazırlama süresi 15 dak./pişirme 25 dak.

Malzemeler
1 kg bezelye
4 kuzu incik
2 soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
2 sarı dolmalık biber
6 kiraz domates
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz ve karabiber ve bir tutam toz şeker

Yapılışı

Soğanları halka halka kesiniz. Sarımsakları da ufak ufak kıyın. Dolmalık biberleri şeritler halinde dilimleyin. Bezelyeleri temizleyin. Tereyağında soğan ve sarımsağı güzelce soteleyin. Buna eti ve salçayı ekleyip , kavurun. Bezelye, toz şekeri de ilave edelim. Su, tuz ve karabiber de eklendikten sonra tencereyi kapatıp, etler ve bezelye yumuşayıncaya kadar pişirin. En son biberler ve domatesler eklenip bir 5 dakika daha pişirildikten sonra ocaktan alın. Servis öncesinde isterseniz etin kemiğini çıkarabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...