4 KİŞİLİK/ HAZIRLAMA SÜRESİ : 25 DAKİKA/ PİŞİRME SÜRESİ : 25
DAKİKA
2 su bardağı baldo pirinç
1,5 su bardağı bezelye
400 gr küçük mantar
Yarım demet dereotu
3 su bardağı su
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
125 gr tereyağ
ı
Tuz ve karabiber
Yapılışı
Tereyağında mantarları kavurun. Pirinci ekleyin. Tuz,
karabiber ve suyu ekleyip pişirin. Suyu çekmeye yakın bezelye ekleyin. Kıyılan
ince dereotunu pilava katın. Güveçlere pilavı paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş
kaşar peyniri serpin.
180 derecelik önceden ısıtılmış fırında peynir eriyene kadar
pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder