RSS

27 Mayıs 2016 Cuma

GÜVEÇTE MANTARLI PİLAV


4 KİŞİLİK/ HAZIRLAMA SÜRESİ : 25 DAKİKA/ PİŞİRME SÜRESİ : 25 DAKİKA

güveçte mantarlı pilav nasıl pişirilirMalzemeler
2 su bardağı baldo pirinç
1,5 su bardağı bezelye
400 gr küçük mantar
Yarım demet dereotu
3 su bardağı su
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
125 gr tereyağ
ı
Tuz ve karabiber

Yapılışı
Tereyağında mantarları kavurun. Pirinci ekleyin. Tuz, karabiber ve suyu ekleyip pişirin. Suyu çekmeye yakın bezelye ekleyin. Kıyılan ince dereotunu pilava katın. Güveçlere pilavı paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

180 derecelik önceden ısıtılmış fırında peynir eriyene kadar pişirin. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...