4 Kişilik
Malzemeler:
3 yumurta
2 su bardağı süt
Tuz
1/3 su bardağı sıvıyağ
1 paket güllaç yaprağı
İç Harç İçin
2 kırmızı biber
4 yemek kaşığı sıvıyağ
150 gram lor peyniri
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Yumurtaları geniş bir kaba kırın. Ilık süt, tuz ve sıvıyağı
karıştırın. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. Güllaç yapraklarını büyük
parçalara kırın ve hazırladığınız sıvıdan dökerek fırın tepsisine dizin.
Diğer tarafta peynir, tuz ve karabiber şeritler halinde
kesilmiş ve yağda sotelenmiş kırmızı biberlerle harmanlanır. Bu karışım
güllaçların üzerine serilir, kalan güllaçlarda parçalanarak ve kalan sosla
ıslatılarak üzerine yayılır. Sosun kalanı en üste dökülür. 180 derecede üzeri
kızarana kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder