5 KİŞİLİK
Malzemesi
Yarım kg taze mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
½ kutu krema
Yarım limon suyu
2 çorba kaşığı un
5 su bardağı su
Tuz, karabiber ve
taze kekik, arzuya göre toz kişniş
Yapılışı
Mantarları temizleyip, küçük küçük doğrayın.
Tereyağında mantarlar suyunu çekene kadar pişirin. Süt,
krema, limon suyu ve unu bir kapta çırpın. Bu karışıma suyu ilave edelim.
Mantarları ve tuzu da ilave ettikten
sonra orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Sonra blendardan
geçiriniz.
Arzuya göre piştikten sonra karabiber, kekik ve toz kişniş
katabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder