RSS

9 Haziran 2016 Perşembe

MAHLUTA ÇORBASI

yöresel çorbalar6 Kişilik

Malzemeler:
2 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5 su bardağı tavuk suyu
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı pirinç
2 tatlı kaşığı toz kişniş
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Soğanları küp şeklinde doğrayın ve kavurun. Soğanlar karamelize olana kadar kapağı kapalı olarak pişirmeye devam edin. Tencerede suyu kaynatın. Ayıklanıp, yıkanmış olan mercimekleri, pirinçleri ilave edin. Karabiber, tuz ve kişnişi katın. 35 dakika pişirin, mercimekleri yumuşamalı. Kaselere paylaştırdıktan sonra çorbanın üzerine kimyon serpip, karamelize soğanla beraber servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...