RSS

5 Haziran 2016 Pazar

RAMAZANDA BESLENMEMİZ NASIL OLMALI?


- Ramazan ayı yaz ayına denk geldiği için oruçlu geçireceğimiz süre kış aylarına göre daha uzun sürecek. Bu nedenle beslenmemize daha çok dikkat etmeliyiz.

- Doktorlar oruç tutarken, mutlaka sahura kalkmamız gerektiğini söylüyor.  Sahurda mümkün olduğunca hafif yiyecekler tüketilmeli. Kahvaltı yapmak en ideali. Uzun süreli tok durmak için sindirimi uzun süren ve vücudumuzca geç emilen yiyecekler örneğin ekmek gibi bol karbonhidrat içeren gıdalar tüketilmeli.

- Yeterli miktarda, günlük en az 2 litrelik sıvı ihtiyacını karşılamak için su içilmeli.

- Oruç açıldığında az yağlı gıdalarla yemeğe başlanmalı.

- İftarda az porsiyonlar yenmeli. Yiyecekleri hızlı tüketmek yerine yavaş yavaş yemeliyiz.

- Posa miktarı fazla kepekli ürünler tüketilmeli.

- İftarda ağır kızartma ve yağlı besinler tüketilmemeli. Bunun yerine ızgara, haşlama, buğulama şeklinde pişirilmiş yemekler yenmeli.

- İftardan sonra herkesin sevdiği tatlılar da vücudumuzu fazla yormayacak şekilde seçilmeli. Ağır şerbetli, kızartılmış hamur işi tatlılar yerine hafif sütlü tatlılar tercih edilmeli.

- Ara öğünlerde meyve yenmeli. Su içilmeli.
-  Fazla tuzlu gıdalardan uzak durulmalı.

- Beslenme uzmanları fasulye, mercimek, kabuklu pirinç, yulaf, irmik gibi lif içeren ve yavaş sindirilen gıdaları seçmemizi öneriyorlar.

- Ayrıca vücudumuzun çok fazla su kaybetmemesi için mümkün olduğunca serin yerlerde bulunmaya dikkat edilmesi gerekiyor.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...