Malzemeler:
500 gram kuşbaşı et
2 su bardağı nohut
1 kg süzme yoğurt
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
Nane
Köftesi İçin:
Yarım kilo köftelik kıyma
Yarım su bardağı pirinç
1 soğan
2 yemek kaşığı irmik
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Köfte için pirinci bir saat önceden kaynar suda bekletip,
süzün. Mutfak robotundan geçirin. Soğanı rendeleyin. Pirin., kıyma, soğan, tuz,
karabiber ve irmiği birlikte yoğurun. Küçük köfteler hazırlayıp, kaynar suda 15
dakika haşlayın. Nohudu bir gece önceden bekletin, ertesi gün etle beraber
pişirin. Süzme yoğurdun içerisine yumurta ve unu ilave edip, mikserle çırpın.
Soğuyan et suyuna yavaş yavaş ilave edin. Sürekli karıştırarak kaynayıncaya
kadar pişirin. Köfteleri ilave edip birkaç dakika kaynatın. Sıvıyağı tavada
ısıtıp nane ile karıştırarak ilave edin. Sıcak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder