RSS

5 Haziran 2016 Pazar

YUVALAMA


Antep yöresinin en meşhur yemeği yuvalama10 Kişilik

Malzemeler:
500 gram kuşbaşı et
2 su bardağı nohut
1 kg süzme yoğurt
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
Nane

Köftesi İçin:
Yarım kilo köftelik kıyma
Yarım su bardağı pirinç

1 soğan
2 yemek kaşığı irmik
Tuz ve karabiber

Yapılışı:

Köfte için pirinci bir saat önceden kaynar suda bekletip, süzün. Mutfak robotundan geçirin. Soğanı rendeleyin. Pirin., kıyma, soğan, tuz, karabiber ve irmiği birlikte yoğurun. Küçük köfteler hazırlayıp, kaynar suda 15 dakika haşlayın. Nohudu bir gece önceden bekletin, ertesi gün etle beraber pişirin. Süzme yoğurdun içerisine yumurta ve unu ilave edip, mikserle çırpın. Soğuyan et suyuna yavaş yavaş ilave edin. Sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Köfteleri ilave edip birkaç dakika kaynatın. Sıvıyağı tavada ısıtıp nane ile karıştırarak ilave edin. Sıcak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...