RSS

4 Haziran 2016 Cumartesi

RAMAZANDA DOĞRU BİLDİĞİMİZ YANLIŞLAR


Ramazanda pidesiz iftar olmaz: YANLIŞ
Pide beyaz undan yapıldığı için kan şekerini hızlı yükseltiyor hem de porsiyon kontrolü yapmak zorlaşıyor. Esmer undan yapılmış ekmeklerden vazgeçmemeliyiz. Haftada bir veya iki kere pide yenebilir. Kadınlar için bir avuç içi, erkekler için iki avuç içi kadar pide yenebilir.

İftarda böreksiz, pilav olmaz: YANLIŞ
Börek, pilav veya makarna yüksek oranda karbonhidrat içerir. Bunlar çorba veya pide ile birleştiğinde çok fazla kalori yüklemesi olur. Bu nedenle ille de bunlardan yemek isterseniz sadece birini seçin ve o öğünde pide yemeyin.

İftarda yoğurt yemek gaz yapar: YANLIŞ
Yoğurt, ayran ve cacık hem protein hem de kalsiyum açısından zengindirler. Metabolizmayı hızlandırırlar. Gaz yapmaması için yemeklerde kimyon kullanabiliriz.

Tatlısız iftar olmaz: YANLIŞ
Geleneksel Türk sofralarında mutlaka iftardan sonra tatlı yenilir. Sağlıklı beslenmek istiyorsak ağır tatlılar yerine lifli meyveler tüketmeyi tercih etmeliyiz. Bunu da yemekten bir iki saat sonra tüketmeliyiz.

İftar sonrası çay içilmelidir: YANLIŞ
Eğer iftardan hemen sonra çay içerseniz, susuzluğunuz artar. Kansızlığa da sebep olur. Bu nedenle ıhlamur, adaçayı gibi hafif bitki çayları tercih edilmelidir.

Sahurda çay içilmezse oruç zorlaşır: YANLIŞ
Sadece iftarda değil, sahurda da çay ve kahve içmeyin. Bu içecekler vücuttan su atar ve daha çok susamanıza neden olur. Sahurda 4 bardak kadar su içmeye dikkat edin.

İftariyelik tabağı sofranın vazgeçilmezidir: YANLIŞ
İftariyelik tabaklarında bulunan salam, sucuk, pastırma, bal, kaymak vs. gibi besinler oldukça kalorilidir. Ayrıca şarküteri ürünleri de fazla tuzlu olduğu için susatır. Bu nedenle en doğru iftariyelik tabağında 1 adet hurma, 1 tane zeytin, az tuzlu beyaz peynir, domates, salatalık ve mevsim yeşillikleri bulunmalıdır. Başlangıçta çorba içebilirsiniz. Kremasız çorbaları tüketin. Sofranızda mutlaka az yağlı salata olmalıdır.

İftarda en az 2 ana yemek olmalı: YANLIŞ
Bir çeşit et, balık veya tavuk yemeği yeterlidir. Eğer etli sebze yaparsanız vücudunuzun lif ihtiyacını da karşılamış olursunuz. Ana yemeklerinizi kızartarak değil de ızgara, fırında veya haşlama olarak pişirin. Yanında ayrıca hafif zeytinyağlı bir sebze yemeği de tüketebilirsiniz.




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...