RSS

4 Haziran 2016 Cumartesi

YÜKSÜK ÇORBASI


YÖRESEL ÇORBA TARİFLERİ6 Kişilik

Malzemeler:
Yarım çay bardağı nohut
50 gram kıyma
1 yumurta

1 su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı limon suyu
¾ çay bardağı su
Tuz, karabiber, nane

Yapılışı:
Nohutları bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün nohutları haşlayın. Unu tuzla karıştırın ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta ve suyu ilave ederek katı bir hamur elde edin. Nemli bir bez örterek biraz dinlendirin. Hamuru ince açın. Dikiş yüksüğü şeklinde kesip, şekillendirin.
Kıymaya tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapıp, bunları kızgın yağda kızartın.
Nohuda salçayı ekleyip, biraz su katarak pişirin. Kaynamaya başlayınca hamurları içine atın. Su az ise biraz sıcak su ilave edin. 10 dakika pişirin. Son olarak köfteleri ekleyin ve bir beş dakika daha pişirin.

Tereyağını tavada eritin, naneyi ilave edin. Limon suyu ile birlikte çorbanın üzerine gezdirip, kaynayınca ocaktan alın. Sıcak servis yapın. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...