Malzemeler:
Yarım çay bardağı nohut
50 gram kıyma
1 yumurta
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı limon suyu
¾ çay bardağı su
Tuz, karabiber, nane
Yapılışı:
Nohutları bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün
nohutları haşlayın. Unu tuzla karıştırın ve ortasını havuz şeklinde açın.
Yumurta ve suyu ilave ederek katı bir hamur elde edin. Nemli bir bez örterek
biraz dinlendirin. Hamuru ince açın. Dikiş yüksüğü şeklinde kesip,
şekillendirin.
Kıymaya tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun. Fındık
büyüklüğünde köfteler yapıp, bunları kızgın yağda kızartın.
Nohuda salçayı ekleyip, biraz su katarak pişirin. Kaynamaya
başlayınca hamurları içine atın. Su az ise biraz sıcak su ilave edin. 10 dakika
pişirin. Son olarak köfteleri ekleyin ve bir beş dakika daha pişirin.
Tereyağını tavada eritin, naneyi ilave edin. Limon suyu ile
birlikte çorbanın üzerine gezdirip, kaynayınca ocaktan alın. Sıcak servis
yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder