6 Kişilik
Malzemeler:
12 hazır taş kadayıf
6 yumurta
Kızartmak için Ayçiçek yağı
Şerbet için:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
Arası İçin:
1 su bardağı iri kıyılmış fındık veya ceviz
Üzeri İçin:
İri çekilmiş fındık veya ceviz, veya dondurma
Yapılışı:
Taş kadayıfının kenarları bir bıçakla alınır. Yumurtalar bir
kasede çırpılır. Taş kadayıflar yumurtalara batırılır ve kızartılır. Şerbeti
için şeker ve kaynatılır. Limon suyu eklenir, soğumaya bırakılır. Sıcak
kadayıflar soğuk şerbete atılır ve bekletilir. Şerbet iyice çekince kadayıflar
süzülür ve tabaklara alınır. Üzerine ceviz veya fındık serpilir, diğer
kadayıfla üzeri kapatılır. Son kadayıfın üzerine yine ceviz veya fındık veya
dondurma konarak servis edilebilir.
0 yorum:
Yorum Gönder