Malzemeler:
1 kilo patates
1 adet kuru soğan veya 2-3 adet taze soğan
½ demet maydanoz
½ kahve fincanı limon suyu veya sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı hardal
Tuz ve karabiber
Minik kırmızı turp
Dereotu ve kornişon turşu
Yapılışı:
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve ufak ufak
doğrayalım.
Maydanoz ve dereotlarını yıkadıktan sonra ince ince kıyın.
Soğanları da ince kıyıp hepsini patateslere ilave edelim. Kornişon turşu ile
kırmızı turpları da doğrayalım. Patateslere ilave edelim.
Bir kasede zeytinyağı, hardal, limon suyu, tuz ve karabiberi
iyice çırpalım. Patateslerin üzerine gezdirelim. Salata servise hazır.
0 yorum:
Yorum Gönder