RSS

27 Haziran 2016 Pazartesi

TAVUKLU KAPAMA

6 Kişilik
lezzetli tavuk yemekleri
Malzemeler:
6 adet tavuk baget (kanat da kullanılabilirsiniz)
2 adet orta boy soğan
2 büyük bardak pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı acı biber salçası
2 su bardağı tavuk suyu
2 büyük bardak su
2 çay kaşığı kuru nane
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz ve karabiber

Yapılışı:
Tavuk etini 15 dakika haşlayın. Küp halinde doğradığınız soğanları az sıvıyağla pembeleşene kadar kavurun. Üzerine domates salçası ve domates eklenir. Biraz kavrulduktan sonra ateşten alınıp, içine tuz, kuru nane, karabiber ve kıyılmış maydanoz eklenir. 
Yıkayıp, süzdüğümüz pirinç tepsiye yayılır. Bunun üzerine soğan karışımı dökülür ve harmanlanır.
Pirincin üzeri düzleştirilir ve haşlanmış tavuk etleri dizilir. 2 su bardağı sıcak tavuk suyu ve 2 bardak sıcak su ilave edilir.
Tepsi 180 derecelik fırına yerleştirilir. Pirinçler suyunu çekene kadar ve tavukların üzeri kızarana kadar pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...