RSS

10 Haziran 2016 Cuma

UZAKDOĞU USÜLÜ YENGEÇ


dünya mutfaklarından lezzetli bir yengeç tarifi
4-5 Kişilik

Malzemeler:
½ kg yengeç eti (surimi)
4 adet yeşil soğan (doğranmış)
5 yemek kaşığı ketçap
1 bardak su
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı soya sosu
5 yemek kaşığı sıvı yağ
5-6 diş sarımsak (doğranmış)
Bir tutam kırmızı biber
Bir yumurta
¾ tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Ketçap, su, mısır nişastası ve soya sosu geniş bir kapta karıştırılır.
Tavada kızgın yağda sarımsaklar sote edilir, daha sonra yengeç parçaları ve kırmızı biber eklenip, yaklaşık 4 dakika kadar renk kırmızıya dönene kadar pişirilir. Hazırlanmış olan sos yengece ilave edilir ve kapak kapatılarak yaklaşık 7 dakika pişirilir.
Kapak kaldırılır ve limon suyu eklenir, bir kasede çırpılmış olan yumurta eklenir. Karıştırılır. Ateş söndürüldükten sonra üzerine yeşil soğanlar eklenir ve sıcak olarak servis edilir.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...