4-5 Kişilik
Malzemeler:
½ kg yengeç eti (surimi)
4 adet yeşil soğan (doğranmış)
5 yemek kaşığı ketçap
1 bardak su
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı soya sosu
5 yemek kaşığı sıvı yağ
5-6 diş sarımsak (doğranmış)
Bir tutam kırmızı biber
Bir yumurta
¾ tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Ketçap, su, mısır nişastası ve soya sosu geniş bir kapta
karıştırılır.
Tavada kızgın yağda sarımsaklar sote edilir, daha sonra
yengeç parçaları ve kırmızı biber eklenip, yaklaşık 4 dakika kadar renk kırmızıya
dönene kadar pişirilir. Hazırlanmış olan sos yengece ilave edilir ve kapak
kapatılarak yaklaşık 7 dakika pişirilir.
Kapak kaldırılır ve limon suyu eklenir, bir kasede çırpılmış
olan yumurta eklenir. Karıştırılır. Ateş söndürüldükten sonra üzerine yeşil
soğanlar eklenir ve sıcak olarak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder