RSS

10 Haziran 2016 Cuma

ÇİLEK ŞURUBU (KIŞLIK ŞURUP)


Kışlık şuruplar yaz meyvelerinden yaz mevsiminde yapılır ve kışın kullanılmak üzere saklanır. Uzun süre dayanması için hem şeker miktarı artırılır, hem de kaynatılmak suretiyle yapılırlar. Şişelere dökülürken çok fazla karıştırılmamalıdır. Yoksa şekerlenir. Şurup sıcakken şişelenmelidir. Ağzı hava almamalıdır. Serin ve güneşsiz yerde saklanmalıdır. Şişelerin temiz olması ve kullanacağı zamana kadar kaynar su içinde bulundurulmalıdır.

kışın yazın tatlarını bulmak istiyorsanız çilek şurubu yapınŞimdi çilek şurubu için malzemelerimizi sayalım; 
500 gram çilek
1 kilo şeker
1 adet limon

Yapılışı:
Şekerin üzerini örtecek kadar su ile şekeri kaynatıp, koyulaştıralım. Kıvamını anlamak için şekeri soğuk suya damlatın. Suda sertleşip, lokum kıvamına gelirse kıvamı olmuştur.
Çileklerin saplarını koparıp, yıkayalım. Çileklerle, limonun suyunu şekere katıp, kaynatalım. 5-6 taşım kaynadıktan sonra ateşten alıp, yarım saat bekletin. Sonra süzerek şişelere doldurun. Serin ve güneş görmeyen bir yerde bekletin.

Kalan taneleri de reçel veya marmelat yapmada kullanabilirsiniz.

Taneleri şuruba katarsanız, şurubunuz bulanık olur.

Kışlık şuruplar ikram edileceği vakit bardakların 1/3 kısmına şurup, geri kalanına su koyup, karıştırılarak ikram edilir.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...