RSS

26 Haziran 2016 Pazar

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK DOLMA

zeytinyağlı yaprak dolması lezzetlerin şahıMalzemeler:
1/2 kilo asma yaprağı
1 adet limon
1/2 su bardağı sıvı yağ
Yeterince tuz ve su

Dolma İçi Malzemeleri:
300 gram pirinç
3 adet soğan
1 adet domates veya 1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 demet maydanozu
1/2 demet dereotu
1/2 demet taze nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı dolusu kuşüzümü
1 çorba kaşığı dolusu çam fıstığı
1 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
Yenibahar, tarçın, tuz ve karabiber

Dolma İçi:
Pirinçleri yıkayıp tuzlu sıcak suda ıslatalım (su çok sıcak olmamalı)
Yağı tencereye koyup, içine çam fıstıklarını ilave edip, pembeleştirelim. İnce kıyılan kuru soğanları da ilave edip kavurmaya devam edelim.
Soğanlar ve fıstıklar pembeleşince, pirinçleri ilave edelim. Kavuralım.
Domatesi kuşbaşı keselim, isterseniz kabuğunu soyabilirsiniz. Pirinçlere ilave edelim. Islatmış olduğumuz kuşüzümlerini, tuzu, toz şeker ve baharatları ilave edelim.
Bir su bardağı kadar suyu ilave edip, ağzı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirelim. Pirinçler biraz diri kalacaktır. İnce kıyılan maydanoz, dereotu ve taze naneleri ekleyelim ve karıştıralım. Ağzı kapalı olarak soğutalım.


Yapılışı:
Salamura yaprakları bol suda yıkayıp, temiz suyla 5 dakika haşlayın. Süzün ve soğuk sudan geçirin.
Saplarını ayıralım. Bu sapları dolma tenceresinin altına dizelim.
Her yaprağın içine dolma içinden koyup, yaprakların yanlarını ikiye katlı şekilde harcın üzerine getirin ve rulo yapın. Boşluk kalmayacak şekilde ruloları tencereye yerleştirin. En üste dilimler halinde limon koyalım.
Bir tutam toz şeker, yerince tuz ve yağıda üzerine gezdirip, en üst seviyeye kadar su koyalaım. En üste tabak koyup, bunun üzerine tencere kapağını kapatalım.
Su kaynayana kadar hızlı daha sonra kısık ateşte yapraklar pişene kadar pişirelim.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...