1 kilo domates
300 gram kıyma
2 kaşık pirinç veya bulgur
2 adet domates
1 kaşık yap
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu (isteğe göre)
Tuz, karabiber
Yarım kaşık şeker
Yapılışı:
Kıymanın içine soğanları incecik doğrayın. Pirinci veya
bulguru ayıklayıp, yıkayıp kıymaya ilave ediniz. Domateslerin kabuğunu soyun,
fındık büyüklüğünde doğrayıp kıymaya katınız. Maydanoz ve dereotunu ince ince
kıyıp, kıymaya ilave ediniz. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kıymanız az
yağlı ise bir kaşık yağ ilave ediniz.
Domateslerin sap kısımlarını bir kapak çıkartacak şekilde
kesiniz. İçlerini oyarak bir kaba boşaltınız. Domateslerin içlerine dolma içi
doldurup bir tepsiye yerleştiriniz. Domateslerin içlerinden çıkan suya yarım
kaşık kaşık şeker koyup eritiniz. Bu şeker eritilmiş kafi miktarda suya
domateslerin üzerine dökünüz. Fırında veya ağzını kapatıp ateş üzerinde
pişirin. Pirinçler uzayınca ateşten alıp servis yapınız.
0 yorum:
Yorum Gönder