½ kg dolmalık biber
250 gram orta yağlı kıyma
1 avuç pirinç veya bulgur
1 adet kuru soğan
2 adet domates (arzuya göre 1 kaşık domates salçası da
olabilir)
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu (isteğe göre)
Tuz, karabiber
1 kaşık yağ
Biberlerin üzerini kapatmak için domates
Yapılışı:
Biberleri yıkayıp, sap kısmını ister içine bastırarak
çıkarın, isterseniz sap kısmının yarım cm altından kesip içini temizleyin. Daha
sonra içini hazırlamaya başlayın:
Kıymanın içine soğanları incecik doğrayın. Pirinci veya
bulguru ayıklayıp, yıkayıp kıymaya ilave ediniz. Domateslerin kabuğunu soyun,
fındık büyüklüğünde doğrayıp kıymaya katınız. Maydanoz ve dereotunu ince ince
kıyıp, kıymaya ilave ediniz. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kıymanız az
yağlı ise bir kaşık yağ ilave ediniz. Sert olmaması için azıcık suyla
sulandırıp, biberlerin içine sıkıştırmadan
doldurunuz. Ağızlarına domateslerde kapak yapıp kapatın.
Biberleri ağızları yukarı doğru tencereye yerleştirin.
Biberlerin yarısını biraz geçecek kadar su koyun. Suya biraz sulandırılmış
salça koyun. Pirinçler uzayınca, biberler de yumuşayınca ateşten alınız. Servis
tabağına çıkardığınızda üzerine suyundan koymayı unutmayın.
0 yorum:
Yorum Gönder