RSS

27 Temmuz 2016 Çarşamba

SALAMURA ASMA YAPRAĞI DOLMASI


sarma dolma tarifiMalzemeler:
300 gram taze asma yaprağı
500 gram orta yağlı kıyma
1 avuç pirinç veya bulgur
2 adet kuru soğan
2 adet domates (arzuya göre 1 kaşık domates salçası da olabilir)
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu (isteğe göre)
Tuz, karabiber
1 kaşık yağ

Yapılışı:
Salamura yaprakları bol suda yıkayın. Sıcak suda yarım saat bırakın. Tuzu çıkması için bu işlemi yapmanız şart. Daha sonra tekrardan yaprakları yıkayın. Şimdi etli dolma içini hazırlamaya başlayabilirsiniz.
Kıymanın içine soğanları incecik doğrayın. Pirinci veya bulguru ayıklayıp, yıkayıp kıymaya ilave ediniz. Domateslerin kabuğunu soyun, fındık büyüklüğünde doğrayıp kıymaya katınız. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıp, kıymaya ilave ediniz. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kıymanız az yağlı ise bir kaşık yağ ilave ediniz. Sert olmaması için biraz su ilave edebilirsiniz.
Yaprakların tüylü yüzüne birer parça koyup 3 cm boyunda sarınız. Tencerenin altına birkaç adet yaprak sapları koyup, dolmaları ondan sonra dizin. Dizme işlemi bitince dolmaların üzerine yaprak koyup üzerine çıkıncaya kadar su koyunuz. Yağsız olduğunu görürseniz, 1 kaşık yağ ve yine bir kaşık sulandırılmış salça ve yarım limon suyu sıkıp pişiriniz.


Dolmaların açılmaması için en üste ısıya dayanıklı bir tabak kapatıp, tencere kapağını öyle kapatınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...