RSS

1 Temmuz 2016 Cuma

İNCİR REÇELİ


Malzemeler:
100 adet küçük yeşil incir
1 kg şeker
2 limon

Yapılışı:
İncirleri yıkayıp kabuklarını soyunuz. Bir tencereye koyup  15-20 dakika haşlayınız. Ateşten alıp beş-altı su yıkayınız. Yine acısının çıkması için suda yarım saat bekletiniz. Şekeri tencereye koyup su ilavesi ile koyuca bir şurup haline getiriniz. Sonra incirin suyunu iyice süzüp şuruba atınız. Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. İnmesine yakın limon suyunu koyup bir iki taşım daha kaynatınız. Ateşten alıp köpüğünü temizleyiniz. Kavanoza boşaltıp soğutunuz. Soğuyunca kapatıp serin bir yerde kullanacağınız zamana kadar bekletiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...