Malzemeler:
100 adet küçük yeşil incir
1 kg şeker
2 limon
Yapılışı:
İncirleri yıkayıp kabuklarını soyunuz. Bir tencereye
koyup 15-20 dakika haşlayınız. Ateşten
alıp beş-altı su yıkayınız. Yine acısının çıkması için suda yarım saat bekletiniz.
Şekeri tencereye koyup su ilavesi ile koyuca bir şurup haline getiriniz. Sonra
incirin suyunu iyice süzüp şuruba atınız. Reçel kıvamına gelinceye kadar
kaynatınız. İnmesine yakın limon suyunu koyup bir iki taşım daha kaynatınız.
Ateşten alıp köpüğünü temizleyiniz. Kavanoza boşaltıp soğutunuz. Soğuyunca
kapatıp serin bir yerde kullanacağınız zamana kadar bekletiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder