Malzemeler:
1 kg az yağlı kıyma
4 adet patates
1 adet soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
Ayçiçek yağı
Yapılışı:
Kıymayı ufalanmış ekmek, tuz ve karabiberle yoğurun.
Yumurta, salça, ince kıyılmış maydanoz ekleyerek tekrar yoğurun. Patates ve
soğanları kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Sularını sıkın ve kıymaya
ilave ederek yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, köfteler
hazırlayın. Kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu serili servis tabağına alın,
fazla yağları süzdürüldükten sonra servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder