Malzemeler:
4 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı köftelik bulgur
10 adet taze soğan
2 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı domates salçası
3 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz ve pul kırmızıbiber
Yapılışı:
Kırmızı mercimekleri ayıklayıp, 3 su bardağı su ile kısık
ateşte pişirelim. Piştikten sonra ince bulgurları katalım. Kapağını kapatalım
ve suyunu çekmesini bekleyelim.
Kuru soğanlardan birini yemeklik doğrayıp, kızgın yağda
pembeleşene kadar kavuralım. Salçaları ilave ederek birkaç dakika daha
kavuralım. Diğer soğanı ve taze soğanı ince kıyalım.
İyice yumuşamış olan mercimek ve bulguru bir kaseye alıp,
salçalı sosumuzu üzerine dökelim. İnce kıyılan soğanları da üzerine alalım ve
yoğuralım. Hamurdan parçalar koparıp köfteler sıkalım ve maydanoz, limon ile
servis edelim.
0 yorum:
Yorum Gönder