RSS

30 Temmuz 2016 Cumartesi

ŞİNİTZEL


Avusturya mutfağından bir tarifMalzemeler:
500 gram biftek
3 yumurta
1 kahve fincanı kaşar peyniri (rende)
1 kahve fincanı un
Kızartma yağı
Tuz, karabiber
1 kahve fincanı galeta  unu

Yapılışı:
Kasaptan çok ince dövülmüş bifteklik eti alınız. Tuzlayıp, biberleyiniz. Rendelenmiş kaşar peynirini ayrı bir tabağa, galeta ununu, yumurtayı ve unu ayrı ayrı tabaklara koyun. Önce etleri una sonra yumurtaya sonra kaşar peynirine ve en sonda galeta ununa batırın. Kıdırılmış yağda orta ateşte pembe renk alana kadar kızartın. Fazla yağını kağıta süzdürün. Tabağa aldıktan sonra limon dilimiyle servis edin.
Not: İsterseniz bunu tavuk ile de yapabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...