500 gram biftek
3 yumurta
1 kahve fincanı kaşar peyniri (rende)
1 kahve fincanı un
Kızartma yağı
Tuz, karabiber
1 kahve fincanı galeta
unu
Yapılışı:
Kasaptan çok ince dövülmüş bifteklik eti alınız. Tuzlayıp,
biberleyiniz. Rendelenmiş kaşar peynirini ayrı bir tabağa, galeta ununu,
yumurtayı ve unu ayrı ayrı tabaklara koyun. Önce etleri una sonra yumurtaya
sonra kaşar peynirine ve en sonda galeta ununa batırın. Kıdırılmış yağda orta
ateşte pembe renk alana kadar kızartın. Fazla yağını kağıta süzdürün. Tabağa
aldıktan sonra limon dilimiyle servis edin.
Not: İsterseniz bunu tavuk ile de yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder