300 gram ton balığı konservesi
1 adet marul
1 demet kırmızı turp
1 demet roka
1 demet tere
1 adet katı yumurta
1 adet limonun suyu
3 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Ton balığının yağını süzdürelim. Üzerine limon suyunu
gezdirelim. Sebzeleri yıkayalım ve ince ince doğrayalım. Katı yumurtayı bir
kasede ezip, tuz ve sirkeyle karıştıralım. Zeytinyağını ve karabiberini
karıştırırken ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Yeşilliklerin bir kısmını
servis tabağının altına serelim. Ton balıklarının da bir kısmını bunların
üzerine koyalım. Aynı işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayalım. Sosu da
üstlerine gezdirelim. Hafifçe karıştıralım ve servise hazır.
İsterseniz avokado ile servis de edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder