RSS

7 Temmuz 2016 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA FASULYESİ


Malzemeler:
1,5 kilo taze barbunya
2 adet kuru soğan
4 adet dolmalık biber
3 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası

1 su bardağı sıvı yağ
6 su bardağı su
1 adet kesme şeker
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Barbunyaları ayıklayıp, bol suda haşlayalım.
Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp, dörde bölelim. Sıvıyağda soteleyelim. Bunları çıkartıp ince ince kıydığımız soğanları pembeleşene kadar kavuralım. Domates salçasını katalım, bir iki dakika daha kavuralım. Domateslerin kabuklarını soyup, küp halinde doğradıktan sonra soğanlara katalım. Bir iki dakika daha pişirelim. Tuz ve karabiberi ilave edip, kaynamasını bekleyelim. Barbunyaların suyunu süzüp, kaynayan suya katalım. Sotelediğimiz biberleri de kattıktan sonra barbunyalar hermeleninceye kadar pişirelim.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...