1,5 kilo taze barbunya
2 adet kuru soğan
4 adet dolmalık biber
3 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıvı yağ
6 su bardağı su
1 adet kesme şeker
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Barbunyaları ayıklayıp, bol suda haşlayalım.
Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp, dörde bölelim. Sıvıyağda
soteleyelim. Bunları çıkartıp ince ince kıydığımız soğanları pembeleşene kadar
kavuralım. Domates salçasını katalım, bir iki dakika daha kavuralım. Domateslerin
kabuklarını soyup, küp halinde doğradıktan sonra soğanlara katalım. Bir iki
dakika daha pişirelim. Tuz ve karabiberi ilave edip, kaynamasını bekleyelim.
Barbunyaların suyunu süzüp, kaynayan suya katalım. Sotelediğimiz biberleri de
kattıktan sonra barbunyalar hermeleninceye kadar pişirelim.
0 yorum:
Yorum Gönder