Malzemeler:
2 bardak pirinç
3,5 su bardağı tavuk suyu veya su
2 domates veya 1 kaşık salça
50 gram çam fıstığı
50 gram kuş üzümü
Yarım kuzu ciğeri veya tavuk hindi ciğeri
2 kaşık yağ
Yapılışı:
Yağı bir tencereye alıp, küp doğradığınız ve kabuklarını
soyduğunuz domatesi içine koyarak öldürün. 3,5 su bardağı suyu, tuzu,
karabiberi koyup kaynatınız. Bir başka tencerede erittiğiniz yağda fıstıkları
kavurun. Fıstıklar kavurulunca, yıkanmış ve temizlenmiş küp halinde minik minik
doğradığınız ciğerleri koyarak kavurun. Bunları kaynamakta olan suyun içerisine
katalım. Kuş üzümlerini de katalım. Pirinci yıkayıp kaynayan suya katalım.
Demlendikten sonra servis edebilirsiniz. Piştikten sonra içerisine isterseniz
dereotu da doğrayabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder