RSS

31 Ağustos 2016 Çarşamba

İÇ PİLAV

lezzetli pilav tarifi
Malzemeler:
2 bardak pirinç
3,5 su bardağı tavuk suyu veya su
2 domates veya 1 kaşık salça
50 gram çam fıstığı
50 gram kuş üzümü
Yarım kuzu ciğeri veya tavuk hindi ciğeri
2 kaşık yağ

Yapılışı:
Yağı bir tencereye alıp, küp doğradığınız ve kabuklarını soyduğunuz domatesi içine koyarak öldürün. 3,5 su bardağı suyu, tuzu, karabiberi koyup kaynatınız. Bir başka tencerede erittiğiniz yağda fıstıkları kavurun. Fıstıklar kavurulunca, yıkanmış ve temizlenmiş küp halinde minik minik doğradığınız ciğerleri koyarak kavurun. Bunları kaynamakta olan suyun içerisine katalım. Kuş üzümlerini de katalım. Pirinci yıkayıp kaynayan suya katalım. Demlendikten sonra servis edebilirsiniz. Piştikten sonra içerisine isterseniz dereotu da doğrayabilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...