Malzemeler:
500 gram un
2 kaşık yağ
1 kahve kaşığı kırmızı biber
250 gram kıyma
1 baş soğan
400 gram yoğurt
1 diş sarımsak
½ demet maydanoz
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Unu bir kaba koyunuz. Ortasını açıp içine yumurta ve tuzu
koyup, su ilavesiyle sertçe bir hamur yapıp iyice yoğurunuz. Üstüne nemli bir
bez ile kapatıp yarım saat dinlendirin. Hamuru daha sonra 2-3 mm kalınlığında
açınız. 3-4 cm karelere kesiniz. İçine aşağıda tarifini yazdığımız iç harçtan
minik parçalar koyup, kareleri muska şeklinde kapatın. Yağlanmış fırın
tepsisine mantıları yerleştirip, orta hareretli fırında üzerleri kızarana kadar
pişirin. Fırındaki mantıların yarısına gelecek kadar su koyup, mantılar suyunu
çekene kadar fırında bırakınız. Hamurlar suyunu çekince servis tabağına alın.
Üzerine sarmısaklı yoğurt dökün ve en üste de kırmızı biberle yaktığınız yağı
gezdirin.
Mantı İçi:
Soğanı rendeleyelim. Maydanozları ince ince doğrayalım.
Kıymayı katalım. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. İyice kıymayı yoğurun.
Not: İsterseniz mantıyı fırında pişirmeyip, muska haline
getirdikten sonra kaynayan suda haşlayarak da pişirebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder