Malzemeler:
1 kg kabak (yaklaşık 5-6 adet)
2 adet kuru soğan
3 adet domates
250 gram kıyma
3 kaşık yağ
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Kabakların başını ve
sert tarafları kesiniz. Baş ve son kısımlarında 1,5 cm’lik yeri bırakıp
kabakları tamamen soyunuz. Ortalarını kayık şeklinde oyup çıkarınız. Tuzlayıp
yıkayınız. Kızgın yağda hafif pembe kızartınız. Kıymanın çoğunu soğan ve yağla
hafif kavurunuz. Kabukları soyulmuş, fındık büyüklüğünde doğranmış 2 domates
ilave edip bununla da hafif kavurunuz. Ateşten alıp hemen kalan kıymayı, ince
kıyılmış maydanoz ve dereotunu, tuzu,
karabiberi koyup karıştırınız. Kabakların
oyuk kısmı üste gelmek üzere bir tepsiye diziniz. Kabakların oyuk
kısmına kıymayı doldurup üzerine birer domates dilimi koyunuz. Su ilavesiyle
fırında veya ateş üzerinde 15-20 dakika pişiriniz. Ateşten alınca servis
tabağına bozmadan koyup üzerine maydanoz serpiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder