RSS

8 Ağustos 2016 Pazartesi

KABAK MUSAKKA

musakkayı kabakla olarak deneyin
Malzemeler:
4 adet kabak
1-2 adet soğan
250 gram kıyma
2 adet domates
2-3 kaşık yağ
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Kabakları yıkayıp alacalı soyunuz. 1,5 parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayın. Hafifçe yağdan geçirip, bir tepsiye veya geniş tabanlı tencereye diziniz. Kıymanın çoğunu soğan ve yağla hafif kavurunuz. Kabukları soyulmuş, fındık büyüklüğünde doğranmış 2 domates ilave edip bununla da hafif kavurunuz. Ateşten alıp hemen kalan kıymayı, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi koyup karıştırınız. Kabakların üzerini tamamen kaplayacak şekilde kıymayı yayın. Üzerine yeterli miktarda su koyup ateşte veya fırında pişiriniz. Ateşten alınca servis tabağına dizin ve üzerine dereotu  koyup servis yapınız.

Not: İsterseniz kabakları önceden kızartıp, tencereye dizer ve üzerine kıymayı yayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...