Malzemeler:
4 adet kabak
1-2 adet soğan
250 gram kıyma
2 adet domates
2-3 kaşık yağ
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Kabakları yıkayıp alacalı soyunuz. 1,5 parmak kalınlığında
halka şeklinde doğrayın. Hafifçe yağdan geçirip, bir tepsiye veya geniş tabanlı
tencereye diziniz. Kıymanın çoğunu soğan ve yağla hafif kavurunuz. Kabukları
soyulmuş, fındık büyüklüğünde doğranmış 2 domates ilave edip bununla da hafif
kavurunuz. Ateşten alıp hemen kalan kıymayı, ince kıyılmış maydanozu, tuzu,
karabiberi koyup karıştırınız. Kabakların üzerini tamamen kaplayacak şekilde
kıymayı yayın. Üzerine yeterli miktarda su koyup ateşte veya fırında pişiriniz.
Ateşten alınca servis tabağına dizin ve üzerine dereotu koyup servis yapınız.
Not: İsterseniz kabakları önceden kızartıp, tencereye dizer
ve üzerine kıymayı yayabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder