1 çay kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı un
1-2 kaşık yağ
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
Tuz, karabiber, nane
4-5 bardak su
Yapılışı:
Tencereye ayıklanmış, yıkanmış pirinci, suyu, tuzu koyup,
orta ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Diğer tarafta unu, yoğurdu
bir kaseye koyup, çatalla iyice karışmasını yoğurdun da ezilmesini sağlayınız.
İsterseniz bir yumurtanın sarısını da koyabilirsiniz. Çorba suyundan bir-iki
kaşık bu karışıma katıp, yoğurdu sulandırınız. Kaynamakta olan pirince döküp,
karıştırarak bir iki taşım kaynatıp, ateşten alınız. Kaseye boşaltıp, üzerine
nane, kırmızı biber serpiniz ya da kırmzı biberli sıcak yağ gezdiriniz.
0 yorum:
Yorum Gönder