Malzemeler:
150 gram margarin
2 su bardağı irmik
1 adet ince uzun havuç
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
3 su bardağı sıcak süt
1,5 su bardağı tozşeker
Yapılışı:
Önce margarini eritelim. İçine soyup, rendelediğimiz havucu
ve dolmalık fıstıkları katalım. Havuçlar altın sarısı renk alana kadar
karıştıralım. Üzerine irmiği döküp, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak
kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar irmiğin rengi iyice sararıp kahverengi
olana kadar kavuralım.
Sıcak süt ile tozşekeri derin bir kapta karıştıralım.
Şekerin erimesi gerekir. Rengi iyice sararan irmiğin üzerine şekerli sıcak sütü
ilave edelim. Hızla ve bir dakika kadar karıştırıp kapağı hemen kapatalım.
Çok kısık ateşte irmiğin sütü çekmesi için 8-10 dakika hiç karıştırmadan
pişirelim. Ocaktan alıp, kapağı hiç açmadan 10 dakika daha bekletelim.
Sıcakken servis tabağına aktaralım. İsterseniz yanında
dondurma ile servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder