RSS

28 Eylül 2016 Çarşamba

HAVUÇLU İRMİK HELVASI


geleneksel tatlı tarifleri8 Kişilik

Malzemeler:
150 gram margarin
2 su bardağı irmik
1 adet ince uzun havuç
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
3 su bardağı sıcak süt
1,5 su bardağı tozşeker

Yapılışı:
Önce margarini eritelim. İçine soyup, rendelediğimiz havucu ve dolmalık fıstıkları katalım. Havuçlar altın sarısı renk alana kadar karıştıralım. Üzerine irmiği döküp, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar irmiğin rengi iyice sararıp kahverengi olana kadar kavuralım.
Sıcak süt ile tozşekeri derin bir kapta karıştıralım. Şekerin erimesi gerekir. Rengi iyice sararan irmiğin üzerine şekerli sıcak sütü ilave edelim. Hızla ve bir dakika kadar karıştırıp kapağı hemen kapatalım.
Çok kısık ateşte irmiğin sütü çekmesi için 8-10 dakika hiç karıştırmadan pişirelim. Ocaktan alıp, kapağı hiç açmadan 10 dakika daha bekletelim.
Sıcakken servis tabağına aktaralım. İsterseniz yanında dondurma ile servis edebilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...