Malzemeler:
1 kilogram balkabağı (3-4 dilim gibi)
3 su bardağı toz şeker
2-3 adet karanfil (arzu ederseniz kullanın)
1 su bardağı su
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Yapılışı:
Balkabağının kabuklarını soyun veya soyulmuş olarak alın.
Balkabağı alırken renginin kavuniçi görünümünde ve diri olmasına dikkat edin.
Yeşil kısımlarını kesin. Büyük parçalar halinde kesin. Üzerine tozşekeri serpip
bir gece bekletin. Suyunu salan kabakları kısık ateşte pişirmeye bırakın. Bu
arada bir su bardağı suyu ve 1 su
bardağı pekmezi bir kenardan ilave edin. Ama kabağınız çok su salmışsa ilave su
koymanaza gerek yok.
35-40 dakika kadar
kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Fakat çok fazla pişirip
kabakların dağılmaması gerekir. Daha sonra soğumaya bırakın. Servis yaparken
üzerine ceviz içi servis edebilirsiniz. Ceviz yoksa fındık da
kullanabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder