RSS

22 Eylül 2016 Perşembe

HANIMAĞA ÇORBASI


yöresel çorba tarifi6 Kişilik

Malzemeler:
1 çay bardağı erişte
1 çay bardağı tel şehriye

1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek
4 su bardağı et suyu
20 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
Kırmızı pul biber, nane, tuz

Yapılışı:
Et suyunu kaynatın. Erişte, tuz, tel şehriye, haşlanmış nohut ve haşlanmış mercimeği ilave edip, kısık ateşte 15 dakika pişirin. Bir kapta tereyağını eritin. Salçayı ekleyip, kavurun. Nane ve pul biberi ilave edin. Karışımı çorbaya ekleyip karıştırın ve 5 dakika daha kaynatın. Sıcak servis yapın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...