Malzemeler:
1 kuzu but
500 gram kuru bakla
300 gram bulgur
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kabukları soyulmuş badem
40 gram tereyağı
1 yemek kaşığı kabukları soyulmuş Antep fıstığı
Ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı karışık baharat
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Eti kuşbaşı doğrayıp, kızgın yağda kavurun. Soğanı ikiye
bölüp tencereye atın. Tuz, karabiber ve etin üzerini geçecek kadar su koyup,
kısık ateşte 1,5 saat kadar pişirin. Kuru baklaları 20 dakika kadar haşlayın ve
suyunu süzün. Bulguru tereyağında bir iki dakika kavurun. 2 su bardağı et
suyunu ve baharatları bulgura katarak bir taşım kaynatın. Kaynadıktan sonra
kısık ateşte yaklaşık 6-7 dakika daha pişirin. Haşlanmış baklaları bulgura
ilave edin. Beş dakika daha pişirin. Bir tavada Antep fıstığı, dolmalık fıstık
ve soyulmuş bademleri yağ koymadan kavurun. Baklalı pilavı büyük bir servis
tabağına alın. Etleri üzerine ister parçalar halinde ister didikleyerek koyun.
Ayrıca kavrulan kuru yemişleri ve dolmalık fıstıkları da pilava yayın. Sıcak
servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder