RSS

26 Eylül 2016 Pazartesi

KUZU ETLİ BAKLALI PİLAV


etli pilav tarifi8 Kişilik

Malzemeler:
1 kuzu but
500 gram kuru bakla
300 gram bulgur
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kabukları soyulmuş badem
40 gram tereyağı
1 yemek kaşığı kabukları soyulmuş Antep fıstığı
Ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı karışık baharat
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Eti kuşbaşı doğrayıp, kızgın yağda kavurun. Soğanı ikiye bölüp tencereye atın. Tuz, karabiber ve etin üzerini geçecek kadar su koyup, kısık ateşte 1,5 saat kadar pişirin. Kuru baklaları 20 dakika kadar haşlayın ve suyunu süzün. Bulguru tereyağında bir iki dakika kavurun. 2 su bardağı et suyunu ve baharatları bulgura katarak bir taşım kaynatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 6-7 dakika daha pişirin. Haşlanmış baklaları bulgura ilave edin. Beş dakika daha pişirin. Bir tavada Antep fıstığı, dolmalık fıstık ve soyulmuş bademleri yağ koymadan kavurun. Baklalı pilavı büyük bir servis tabağına alın. Etleri üzerine ister parçalar halinde ister didikleyerek koyun. Ayrıca kavrulan kuru yemişleri ve dolmalık fıstıkları da pilava yayın. Sıcak servis yapın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...