RSS

25 Eylül 2016 Pazar

ANAKIZ PİLAVI (KASTAMONU)


6 Kişilik

Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
5 su bardağı su
2 su bardağı bulgur
1 adet soğan
2 tatlı kaşığı tuz
100 gram tereyağı

Yapılışı:
Mercimekleri yıkadıktan sonra süzün. 5 su bardağı su ile yarı sert kalacak şekilde haşlayın. Ocaktan alıp, bir kenara koyun. Tavada yağı eritin. Kıyılmış soğanı ekleyip, birkaç dakika kavurun. Kavrulmuş soğan, tuz ve bulguru mercimeğe ekleyin. Tuzla tatlandırın. Suyu kaynayana kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra ise altını kısıp, kısık ateşte pilavı pişirin. Sıcak servis yapın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...