Malzemeler:
2 su bardağı un
1 çay bardağı et suyu
3 su bardağı süt
3 su bardağı su
Tuz ve karabiber
Üzeri İçin:
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
30 gram tereyağı
Yapılışı:
Önce unu eleyin. Unun ortasını açın ve et suyunu ilave edin.
Güzel, pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Bu hamurdan minik minik
toplar koparıp hazırlayın. Tencerede suyu kaynatın. Hamur toplarını içine
atarak kaynatın. Sütü azar azar ilave ederek çorba kıvamına gelinceye kadar
pişirin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Bir kapta tereyağını eritin, pul biberle
beraber kavurun.
Çorbaları kaselere alarak üzerlerine kırmızı biberli
tereyağı sosdan dökerek servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder