RSS

18 Eylül 2016 Pazar

OĞMAÇ ÇORBASI


yöresel ve lezzetli çorba tarifi10 Kişilik

Malzemeler:
2 su bardağı un
1 çay bardağı et suyu
3 su bardağı süt
3 su bardağı su
Tuz ve karabiber

Üzeri İçin:
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
30 gram tereyağı

Yapılışı:
Önce unu eleyin. Unun ortasını açın ve et suyunu ilave edin. Güzel, pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Bu hamurdan minik minik toplar koparıp hazırlayın. Tencerede suyu kaynatın. Hamur toplarını içine atarak kaynatın. Sütü azar azar ilave ederek çorba kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Bir kapta tereyağını eritin, pul biberle beraber kavurun.
Çorbaları kaselere alarak üzerlerine kırmızı biberli tereyağı sosdan dökerek servis edin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...