RSS

17 Eylül 2016 Cumartesi

PASTIRMALI PİDE

evde de pide yapabilirsiniz
6 Kişilik

Malzemeler:
Hamuru için
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık su
500 gram un
Tuz

İç Harcı İçin:
2 yumurta
250 gram pastırma
Üzerine taze kekik

Yapılışı:
Mayayı ılık suyla karıştırıp, kabarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika kadar bekletin. Unu derin bir kaba alın. Ortasını açıp kabaran mayayı ilave edin. Su ve tuz ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp kabarıncaya kadar bekletin. Yumurtaları bir kaseye kırıp çırpın. İnce doğradığınız pastırmaları ekleyip karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 10 cm çapında elinizle açın. Üzerine pastırmalı harçtan yayıp kenarını katlayarak yuvarlak pide şeklinde kapatın. Pideleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Taze kekik dallarıyla süsleyerek sıcak servis yapın.

Not: İsterseniz kaşar peyniri rendesi de kullanabilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...