6 Kişilik
Malzemeler:
Hamuru için
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık su
500 gram un
Tuz
İç Harcı İçin:
2 yumurta
250 gram pastırma
Üzerine taze kekik
Yapılışı:
Mayayı ılık suyla karıştırıp, kabarıncaya kadar yaklaşık 10
dakika kadar bekletin. Unu derin bir kaba alın. Ortasını açıp kabaran mayayı
ilave edin. Su ve tuz ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar
yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp kabarıncaya kadar bekletin.
Yumurtaları bir kaseye kırıp çırpın. İnce doğradığınız pastırmaları ekleyip
karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 10 cm çapında elinizle
açın. Üzerine pastırmalı harçtan yayıp kenarını katlayarak yuvarlak pide
şeklinde kapatın. Pideleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden
ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Taze kekik dallarıyla
süsleyerek sıcak servis yapın.
Not: İsterseniz kaşar peyniri rendesi de kullanabilirsiniz.
Not: İsterseniz kaşar peyniri rendesi de kullanabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder