RSS

26 Ekim 2016 Çarşamba

BELEN TAVASI


hatay yemekleriMalzemeler:
600 gram kuşbaşı et
50 gram kuyruk yağı
1 tane kırmızı biber
5 tane sivri biber
3 tane domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
5 diş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
Karabiber, kekik
3 çorba kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

Biber ve domatesleri zar şeklinde doğrayın. Sarımsakları tuz ile ezelim.  Bütün malzemeleri karıştıralım ve güveçlere dolduralım. Üstünü yağlı kağıt sererek 1 saat boyunca 170 derecede fırında pişirelim. Daha sonra üstü açık şekilde 15 dakika daha pişirelim. Sıcak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...