Malzemeler:
1 su bardağı köftelik bulgur
1 tane kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru tarhun
1 çay kaşığı toz kişniş
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze soğan
Yapılışı:
Mercimeği yıkadıktan sonra bir su bardağı kaynar su koyup
iyice pişirelim. Piştikten sonra bulguru içine katıp, kapağı kapatalım. Diğer
tarafta yemeklik doğranmış olan soğanı kavuralım. Salçaları, tuzu ve
baharatları ekleyip kavurmaya devam edelim. 15 dakika demlenmiş mercimek bulgur
karışımını ekleyelim. Bu karışımı bir kapta yoğuralım. Kıvam aldığında içine
ince doğranmış maydanoz ve taze soğanları ekleyip, tekrar yoğuralım. Kıvırcık
veya marul ile servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder