RSS

27 Ekim 2016 Perşembe

MALHITALI KÖFTE


Malzemeler:
hatay yemekleri1 su bardağı malhıta (kırmızı mercimek)
1 su bardağı köftelik bulgur
1 tane kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru tarhun
1 çay kaşığı toz kişniş
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze soğan

Yapılışı:

Mercimeği yıkadıktan sonra bir su bardağı kaynar su koyup iyice pişirelim. Piştikten sonra bulguru içine katıp, kapağı kapatalım. Diğer tarafta yemeklik doğranmış olan soğanı kavuralım. Salçaları, tuzu ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edelim. 15 dakika demlenmiş mercimek bulgur karışımını ekleyelim. Bu karışımı bir kapta yoğuralım. Kıvam aldığında içine ince doğranmış maydanoz ve taze soğanları ekleyip, tekrar yoğuralım. Kıvırcık veya marul ile servis edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...