3-4 adet beyaz lahana yaprağı
1 adet soğan
1 adet kereviz
2 adet havuç
1 adet pancar
1 adet patates
2 kaşık yağ
Arzuya göre domates salçası veya domates rendesi
8-9 bardak su
1 çay fincanı yoğurt
Tuz
Yapılışı:
Bir tencereye yağı, soğanı koyup, hafifçe öldürünüz. Patates
hariç bütün sebzeleri ayıklayınız. Yıkayıp, küçük küçük doğrayınız. Tenceredeki
soğanlara katınız. Suyu ilave ediniz. Sebzeler hafifçe yumuşayıncaya kadar
pişiriniz. Patatesleri de küçük küçük doğrayıp ilave ediniz. Su azalırsa sıcak
su katabilirsiniz. Yoğurdu su ile eziniz. Sulandırılmış yoğurdu inmesine yakın
çorbaya katıp, tencereyi ateşten alınız. Servis kasesine boşaltıp, üzerini
süsleyip servis ediniz.
0 yorum:
Yorum Gönder