RSS

30 Eylül 2016 Cuma

FASULYE YAHNİSİ (LÜBNAN)


yahni tarifleri6 Kişilik

Malzemeler:
400 gram kemiksiz kol eti
600 gram kuru fasulye
2 demet taze kişniş
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1/3 su bardağı domates suyu
2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
2 su bardağı tavuk suyu veya su
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Fasulyeyi bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp düdüklüde 20 dakika pişirin. Soğanı yemeklik doğrayın. Taze kişnişleri de doğrayın. Sarımsakları tuzla ezin. Eti küçük parçalar halinde doğrayın. Eti tencereye alıp suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. İçine soğan, kişniş ve sarımsakları katıp, birlikte tekrar kavurun. Domates suyunu, haşlanmış fasulyeyi ve baharatları ilave edin. Suyu ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...