Malzemeler:
400 gram kemiksiz kol eti
600 gram kuru fasulye
2 demet taze kişniş
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1/3 su bardağı domates suyu
2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
2 su bardağı tavuk suyu veya su
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Fasulyeyi bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu
süzüp düdüklüde 20 dakika pişirin. Soğanı yemeklik doğrayın. Taze kişnişleri de
doğrayın. Sarımsakları tuzla ezin. Eti küçük parçalar halinde doğrayın. Eti
tencereye alıp suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. İçine soğan, kişniş ve
sarımsakları katıp, birlikte tekrar kavurun. Domates suyunu, haşlanmış
fasulyeyi ve baharatları ilave edin. Suyu ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder