Malzemeler:
½ bardak beyaz sirke
1 bardak süt
3 adet yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı hardal tozu veya hardal
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı un
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Sirke dışındaki tüm malzemeler bir kapta karıştırılır. Sirke
benmari usülü ile ısıtılır. (İçi su dolu büyük bir kase ateşte ısıtılırken
içerisine içi sirke dolu diğer kase konulur. Böylece sirke direkt olarak ateşe
temas etmeksizin ateşte ısınan suyun sıcaklığıyla ısınır.) Kabın içerisindeki
karışım yavaş yavaş sıcak sirkeye eklenir. Sos koyulaşıncaya kadar sürekli
karıştırılır.
0 yorum:
Yorum Gönder